Szeretethíd | Szeretethíd – református önkéntes nap országszerte
önkéntesség, önkéntes nap, önkéntesnek jelentkezés
3286
post-template-default,single,single-post,postid-3286,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Szeretethíd – református önkéntes nap országszerte

 
Szeretethíd önkéntes napok 2009

Szeretethíd – református önkéntes nap országszerte

Írta: Szeretethid Kategória: Médiamegjelenések 03 okt 2009
Ossza meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

(Lánchíd Rádió) A Magyar Református Egyház szombaton rendezi meg a „Szeretethíd” elnevezésű napot, amikor önkéntesek segítségével országszerte a társadalom számára hasznos munkát végeznek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget korábban a „Szeretethíd” programkoordinátora, Vad Lilla.

„Ez egy református önkéntes nap, amit országszerte szeretnénk megrendezni, bevonva ebbe a programba minden korosztályt: időseket, fiatalokat egyaránt” – mondta a programkoordinátor. Elsősorban a református intézményekben hirdették meg az eseményt, de Vad Lilla elmondása szerint sokan csatlakoztak már világi szervezetektől, illetve szimpatizánsok is.

„Minden önkéntes csoportunk valami olyan munkát fog elvégezni, amivel hasznára lehet a társadalomnak. Lehet itt gondolni fizikai munkára, mint például szemétszedés, parkosítás, parkrendezés, ugyanakkor szociális munkák is lesznek: nagyon sok idősotthonba tervezünk látogatást, menekülttáborban fogunk koncertezni” – fogalmazott a szervező.

Előzetesen körülbelül ezren jelezték részvételi szándékukat. Ahhoz, hogy a program elérje célját, minél több emberre szükség van, ezért a szervezők senkinek a segítségét sem utasítják majd vissza. „Ez az első alkalom, hogy ilyen napot rendezünk, ezért az csak most fog kiderülni, hogy mennyire sikerül megmozgatnunk az embereket, hányan fognak részt venni. Szeretnénk, ha akár két-háromezer ember is részt venne ebben a programban, viszont nem csak az a cél, hogy ezen az egy napon elvégezzük ezeket a munkákat, hanem egy olyan távlati célunk is van, hogy azok a kapcsolatok, amik ezen a napon épülnek, rendszeressé váljanak” – tette hozzá a programkoordinátor.

(www.lanchidradio.hu)

Ossza meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Írjon hozzászólást!