Szeretethíd | Élénk civil érdeklődés övezi a Szeretethidat Gyulán is
önkéntesség, önkéntes nap, önkéntesnek jelentkezés
4064
post-template-default,single,single-post,postid-4064,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed
 
Gyulai önkéntesek

Élénk civil érdeklődés övezi a Szeretethidat Gyulán is

Írta: Szeretethid Kategória: Egyéb, Médiamegjelenések 14 máj 2014
Ossza meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Az idei esztendőben is csatlakozik a Gyulai Református Egyház diakóniai szolgálata a Szeretethíd elnevezésű karitatív megmozduláshoz. A közösség tevékenységét civil szervezetek, iskolák , idősotthonok és a fogyatékosok lakóotthonának látogatói is támogatják. A kisebb-nagyobb csoportok május 16-án, pénteken és május 17-én, szombaton közösen tevékenykednek azért, hogy valós segítséget nyújtsanak a településnek, az intézményeknek és a gyülekezetnek. Gyulán mintegy 250-280 résztvevővel számol Bagyinszki Zoltánné helyi koordinátor.

“A tavalyi részvételi számot idén jóval meghaladjuk majd. Nagy öröm számomra, hogy csoportokon kívül magánszemélyek is felajánlották segítségüket. A temetőkbe kifüggesztett felhívásra sokan jelentkeztek, s egy fiatalokból álló önkéntes csapat jelezte, hogy lefestenék a Budapest körút 44. szám előtti korlátokat” – mondta a Gyulai Hírlapnak Bagyinszki Zoltánné.

Május 16-án sírgondozási munkálatokban veszi ki a részét a Gyulai Városbarátok Köre, az Október 23. Alapítvány, a Fővárosi Önkormányzati Idősek Otthona, a Göndöcs Benedek Szakközépiskola és az egyházközség presbitériuma. Időseket és fogyatékosokat látogatnak meg a Magvető Református Általános Iskola pedagógusai és a Gyulavári Református Gyülekezet Nőszövetsége.

Szombaton folytatódnak a sírgondozási munkálatok. Az I. világháborús sírok rendbetételét a Pietas Egyházi Temetkezés Kft., a Gyulai Közüzemi Kft. és az Október 23. Alapítvány vállalta, az elhunyt híres gyulaiak nyughelyét a Segítő Kezek Idősek Otthona, az Erkel Ferenc Gimnázium, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, valamint a polgármesteri hivatal munkatársai gondozzák. A délelőtt folyamán a József Dezső Egyesület felkeresi a Kádas György Lakóotthont.

A kétnapos program megkoronázásaként az egyházközség és a diakóniai biztosság ételt oszt a gyulai hajléktalanszállón.

A teljes program innen tölthető le.

Írta: H. É. /Gyulai Hírlap/
Fotó: Oláh Szabolcs /Gyulai Hírlap/
Ossza meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Írjon hozzászólást!