Szeretethíd | Önkénteseknek
önkéntesség, önkéntes nap, önkéntesnek jelentkezés
3169
page-template-default,page,page-id-3169,page-parent,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Önkénteseknek

 

Amikor valaki először úgy dönt, hogy idejét és energiáját áldozza másokért, a tapasztalatok szerint váratlan dolog történik vele.

Gyakran találkozunk azzal, hogy önkénteseink mosollyal az arcukon mesélik, mennyi mindent kaptak az önkéntesség során, mennyire feltöltődtek energiával.

Amikor rendbe teszünk egy játszóteret egy közösséggel, s nevetünk a kis botlásokon, amit közben elkövetünk, s amikor a gyerekek aztán birtokukba veszik a megszépült területet, mi is gyarapodunk. Miként csodálatos érzés körülnézni egy szeméttől megtisztított parkon, a szeretetotthonban a műsorunk közben könnycseppeket elmorzsolgató időseken, fogadni a fogyatékkal élők háláját és ölelését némi segítség után.

A programhoz az ország bármely pontján, sőt határon túlról is csatlakozhat. A jelentkezési lapon megadhatja, mely településen szeretne önkénteskedni, koordinátoraink pedig keresnek Önnek megfelelő feladatot. Addig is akár meg is tekintheti, hogy eddig milyen feladatokat regisztráltak a honlapunkon.

A Szeretethíd erről szól: segítség másoknak, egymásnak és önmagunknak is. Jelentkezzen Ön is!

önkéntesnek jelentkezés

Idén már ennyien csatlakoztak hozzánk:

14522

Segítse munkánkat: töltse ki szeretethidas kérdőívünket!

Gyakori kérdések

Mit tegyünk, ha nincs feladatunk?

Nem szükséges, hogy az önkéntesnek jelentkezőknek legyen feladatuk. Elég, ha kitöltik a regisztrációs ívet, ezt követően az adott terület koordinátora kapcsolatba lép velük, és javasolni fog feladatokat.

Persze magunk is felkereshetünk intézményeket, szervezeteket a településünkön, s megkérdezhetjük, szükségük van-e segítségre. Ha sikerül ilyet találnunk, akkor a regisztráció során ezt már mindenképpen jelöljük meg.

Hol tölthetem le a Szeretethíd plakátját?

A 2018-as Szeretethíd plakátja itt tölthető le.

Munkámon kívül még mivel támogathatom a Szeretethidat?

Örülünk, ha résztvevőink minél több barátjuknak, ismerősüknek beszélnek erről az összefogásról akár személyesen, akár a Facebookon keresztül. Ha például csatlakozol az esemény FB-oldalához, értesülhethet legfrissebb híreinkről, melyeket meg is oszthat barátaival.

Emellett adománnyal is támogathatja a Szeretethidat, melyet a pólók megvásárlására fordítunk.