Szeretethíd | Szeretethídról
önkéntesség, önkéntes nap, önkéntesnek jelentkezés
2227
page-template-default,page,page-id-2227,page-parent,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Szeretethídról

 

Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok

ASzeretethíd elnevezésű önkéntes napokat 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat. 2012-ben már a magyar reformátusság egyesülését is ünnepelhettük az által, hogy az önkéntes napot egész Kárpát-medencére kiterjesztettük: ekkor összesen 11 000 önkéntes csatlakozott a megmozduláshoz. 2014-ben pedig már közel 16 000-n segítettek másokon ily módon.

Töltse le a Szeretethíd 2020-as plakátját!

Másokért, egymásért, önmagunkért

A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk határon innen vagy túlról. Célunk, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért és a teremtett világért. Szeretnénk, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportjaink szociális, fejlesztési és ökológiai területen valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek.

Vidáman, közösségben

Mindezt vidáman, közösségben, egymást megismerve és egymásra jobban odafigyelve tervezzük megvalósítani. Szeretnénk rámutatni továbbá, hogy bár a jelenlegi válság következménye lehet a családok bezárkózása, magába fordulása, mégis törődnünk kell a környezetünkkel, a környezetünkben élők nehézségeivel. A helyi közösségektől való elszigetelődés folyamatát kell megelőzni, ebben kíván segíteni ez a kezdeményezés.

A világ felé is bizonyságot tehetünk ilyen módon. Szeretnénk megmutatni, hogy a válság ellenére az egyház nem csak magával törődik, hanem a környezetével, másokkal is. Nem zárkózunk be, hanem nyitunk kifelé.

Isten segítségét kérjük ahhoz, hogy hidat tudjunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és rászorulók, világ és társadalom, Isten és ember között.

A 2019-es Szeretethíd számokban

Önkéntesek száma:

14522

Önkéntes munkaórák száma:

87132

Az önkéntes munka anyagi értéke forintban:

81119892

A Szeretethídról mondták

  • A szolgálat minket is épített, de nem csak testben - a megerőltetett izmok és az alkalom végén elfogyasztott ízletes falatok miatt. Hanem elsősorban lélekben, mert az Isten ügyéért, Isten dicsőségére való együtt munkálkodás jutalma elmondhatatlan békességet és jókedvet adott és ad mindig.

    – Borkó Tamás, presbiter

  • Jó volt a legnyomorultabbak között valami kicsi kis segítséget nyújtani. Talán nem az a pár szelet kenyér, bögre tea vagy az egy-két ruhanemű volt számukra a legfontosabb segítség - bár annak is nagyon örvendeztek - , hanem a jó szó, az őszinte odafigyelés. Nagy hiányt szenvednek ebben azok, akik a Széll Kálmán téri osztáskor minket felkerestek.

    – Csenki Zsuzsa